- Różne formy płatności
- Gwarantowany zwrot pieniędzy (14 dni na zwrot towaru)
- Szyfrowane dane i transakcje
Wałek do ciasta marmur Carrara
Opis
Nieprzywierający marmurowy wałek do ciasta
Wałek wykonany z naturalnego marmuru karraryjskiego (marmur Bianco Carrara) z dwiema drewnianymi rączkami oraz marmurowym podstawkiem. Kamienny wałek do ciasta jest ciężki, nie trzeba go mocno dociskać, aby rozwałkować ciasto, które w dodatku się do niego nie klei. Marmurowy wałek może również posłużyć jako oryginalna ozdoba w kuchni, która zapewne nie jednego zainteresuje oraz przyciągnie jego uwagę.
Marmur Carrara wydobywa się od czasów etruskich tzw. marmur kararyjski. Marmur Carrara to biały marmur, który używał m.in. Michał Anioł, Filippo Brunelleschi i Giovanni Lorenzo Bernini do swych rzeźb.
Wyroby z kamienia są eleganckie i gustowne. Idealnie pasują do praktycznie każdego rodzaju wnętrza. Przy tym są trwałe, odporne na działanie środowiska i czas, łatwe w utrzymaniu czystości. Ze względu na różne odcienie kamienia jakim jest kararyjski marmur kamienne wałki mogą nieznacznie różnić się kolorystycznie. Prezentowane zdjęcia są zdjęciami przykładowym. Polski produkt wykonany z włoskiego marmuru Carrara.
Dane techniczne
Użyty materiał | kamień i drewno |
Nazwa kamienia | Marmur Carrara |
Pochodzenie kamienia | Włochy |
Obróbka | kamień oszlifowany i wypolerowany, powierzchnia gładka |
Barwa główna | biel z ciemnymi żyłkami |
Długość całkowita | około 400 mm |
Średnica | 65 mm |
Waga | około 2 kg |
Jadwiga
Wałek do ciasta zdał egzamin na święta jeszcze nigdy tak szybko nie narobiłam ciasta na pierogi i uszka, a teraz idealnie się komponuje w mojej jasnej kuchni. Dziękuję !