Wałek do ciasta kamienny
Opis
Nieprzywierający, kamienny wałek do ciasta
Wałek wykonany z naturalnego polskiego kamienia półszlachetnego, serpentynitu antygorytowego z dwiema drewnianymi rączkami oraz kamiennym podstawkiem. Kamienny wałek do ciasta jest ciężki, w przeciwieństwie do drewnianego nie trzeba go mocno dociskać aby rozwałkować ciasto, które się do niego nie klei. Może również posłużyć jako oryginalna ozdoba w kuchni lub praktyczny prezent.
Wyroby z kamienia są eleganckie i gustowne. Idealne do praktycznie każdego rodzaju wnętrza. Przy tym są trwałe odporne na działanie środowiska i czas, łatwe w utrzymaniu czystości. Ze względu na różne odcienie kamienia jakim jest serpentynit antygorytowy kamienne wałki mogą nieznacznie różnić się kolorystycznie (od jasnej do ciemnej zieleni). Prezentowane zdjęcia są zdjęciami przykładowymi. Polski produkt, wykonany z dolnośląskiego kamienia półszlachetnego.
Dane techniczne
Użyty materiał | kamień i drewno |
Nazwa kamienia | Serpentynit antygorytowy |
Pochodzenie kamienia | Nasławice, Polska |
Obróbka | kamień szlifowany i wypolerowany, powierzchnia gładka |
Barwa główna | odcienie zieleni |
Długość całkowita | około 400 mm |
Średnica | 65 mm |
Waga | około 2 kg |
Bożena
Wałek śliczny i super się nim wałkuje ciasto, bez żadnego wysiłku. Dziękuję i bardzo gorąco Polecam!
Malwina
Super wałek, sam robi ciasto :)
Michał
Rewelacyjny wałek do ciasta, sam wałkuje bez dociskania, zero wysiłku :)
Mariola
Doskonały wałek do ciasta, nic się do niego nie klei. Polecam!
Barbara
Wałek do ciasta bardzo dobrze się sprawdza, ciasto nie przywiera i jest ciężki dzięki temu nie wkładam wysiłku w wałkowanie. Bardzo ładnie wygląda, może być ozdobą w kuchni. Zdecydowanie polecam najlepszy wałek jaki do tej pory miałam.
Iwona
Wałek do ciasta jest bardzo ładny i wyśmienicie się nim pracuje. Faktycznie ciasto nie przywiera do wałka i nie trzeba podsypywać mąką.
Anna
Wałek do ciasta sprawuje się idealnie. Można go dodatkowo przed rozwałkowywaniem ciasta takiego jak francuskie, czy kruche, schłodzić w zamrażalniku, aby ciasto na bazie masła, nie rozpływało się podczas wałkowania.
Andzia78
Wałek solidnie wykonany, doskonale się sprawdza w kuchni. Polecam!